Ако имате некој од овие стари мобилни телефони, можете да заработите многу пари

Доколку некаде во некоја фиока имате стар мобилен телефон, кој спаѓа меѓу „класиците“, би можеле да заработите вистинско мало богатство. Според овој водич, Nokia 3310 во Британија се продава за цена од десет до 55 фунти. Ако имате Motorola Razr V, можете да го продадете за околу 60 фунти, а Sony Ericsson W88i за околу 50 фунти. Други Nokia мобилни телефони, како N95, можат да ви донесат околу 90 фунти, додека моделот 9000 вреди неверојатни 500 фунти. Највреден, сепак, од сите Nokia мобилни телефони е Mobira Talkman од 1981 година…