На оваа земја потребни и се работници- плата и до 12.000 евра

Во оваа земја се заработува повеќе отколку било каде во светот, но високи се и трошоците за живот.

Медиумите објавија водич колку во просек се заработува со одредени професии:

Фризер – 2.426 евра

Цвеќар – 3.800 евра

Графички дизајнер – 3.545 евра

Столар – 3.761 евра

Работник во пошта – 3.761 евра

Пекар – 3.800 евра

Автомеханичар – 4.152 евра

Кондуктер во воз – 4.253 евра

Софтвер девелопер – 4.299 евра

Возач на авотбус – 4.533 евра

Новинар – 5.179 евра

Социјален работник – 5.828 евра

Учител – 7.000 евра

Офицер во војска – 7.600 евра

Јавен обвинител – 9.704 евра

Главен доктор во болница во Цирих – 12.824 евра

Поврзани вести